Saturday the 12th of November 2005 / kl 20:00 / GRATIS entre
Digtaften m/
Gordon Inc.
Mads Eslund

Uha, Uha. Endnu en digtaften på 1000Fryd.

Gordon Inc. med indbygget saxofon og Mads Eslund

Gordon Inc (og Niels Oldin) - "det spokne ord spydspids" (urban) - er tilbage på de skrå brædder med deres turbulente energiudladninger, der blander standuplæsning, poetryslam og jazz´n´prose med beske, bidske og humoristiske kommentarer fra Gordons verden, der minder en del om den virkelighed, de fleste af os lever i. fra Roskildefestival.dk

------------------------

Født 1964 i Hillerød. Har siden skrevet, talt og arbejdet som kulturel kamikazepilot. Skribent for bl.a. Information, Levende Billeder, Ekstra Bladet, Hug, Samvirke, Blender, m.fl.

1987-1990. Sanger, sangskriver og konceptudvikler i det prisbelønnede multimedieorkester Terminator Ted.

1992. Opførte multimedieforestillingen ”Megaworld” på Glyptoteket og Statens Museum for Kunst.

1993. Performer/lektør i Norbert Stockheims ”Steno – et billedoratorium” i København og sammen med bla. Allen Ginsberg i ”Ceacillia – hyldest til musikkens muse” i Stuttgart.

1994. ”Nazinigger” video produceret med Knud Vesterskov.

1996. Udsendte den anmelderroste ”Harddisken – 7 dage i 90erne” på Borgens forlag.

2001. Udsendte ”Dødsdromen – en Odyssé” på Borgens forlag + 2 spoken CD'er.

2002 – arbejder på ”Elysium” – en bog om at leve når man helst vil dø. Derudover har jeg kastreret mig selv i tv2-nyhederne, spillet på Roskilde-festivalen og oplevet fødsel og død og alt det midtimellem. Jeg er primært inspireret af tiden og kulturen og menneskene omkring mig, men folk som Batman, Bacchus, Bukowski, Henry Miller, Dan Turell, Jim Morrison, Madonna, Nietzsche, Stuart Wilde, Ginsberg, William Blake m.fl. har en høj plads i mit hjerte. Jeg skriver selvbiografisk, fordi mit liv er for kort til fiktion og begrænsninger. Jeg er det jeg skriver og skriver det jeg lever, for at leve er at søge og at søge er at se. Jeg ser livet som en ånderejse, og at beskrive det fra fødsel til død er mit kunstneriske projekt. Jeg arbejder ikke struktureret, men kaotisk og intuitivt. Jeg tænder på energien i sproget som i bønner og besværgelser, arbejder på at kombinere realisme og metafysik. Mit forfatterskab er dedikeret til livet og til hengivelsen. Mit mål er at stille spørgsmål ved alle autoriteter og sprænge alle grænser og genrer og begrænsende konventioner, både i skriften, samfundet og livet, og det vil jeg fortsætte med til den dag, jeg dør.

Jeg modtog støtte fra Litteraturrådet i 2001, er single og bor på Vesterbro i København.

Fra http://www.litteratursiden.dk/sw2476.asp

Søren Gehlert Schmidt og Steffen Baunbæk Pedersen Søren Gehlert Schmidt (f. 1971, cand. mag. i dansk og filosofi) og Steffen Baunbæk Pedersen (f. 1973, cand. mag. i dansk) er begge, som så mange andre unge, håbefulde digtere, debuteret i Hvedekorn, Søren i 2001, og Steffen allerede som 19-årig. De har begge offentliggjort adskillige digte i diverse tidsskrifter gennem årene, samt deltaget i flere oplæsningsarrangementer. Steffens digte udformer sig ofte som et forsøg på et parre en avantgardistisk tradition med nogle meget jordnære tematikker og hændelser. Sørens digte er som oftest forsøg på at udsige noget med sproget, som det i princippet ikke er i stand til at udsige. Begges digtning er dog præget af stor spændvidde hvad angår såvel genre som tematik.

---------------------------------------------

Mads Eslund er født i 1975 og opvokset i det østjyske. Han har læst Idéhistorie på Århus Universitet og er uddannet fra Forfatterskolen i 2003. I dag underviser han på Testrup Højskole på Skrivelinjen. Eslunds debut Stærkt røde sokker til slidte blå jeans udkom på forlaget Anblik den 21. oktober 2005. Tidligere har Eslund været at læse i forskellige tidsskrifter som APPARATUR, Sentura og Victor B. Andersens Maskinfabrik, og han har stået bag oversættelser af svenske Fredrik Nyberg i forskellige sammenhænge. Mads Eslund er også en yderst aktiv forfatter i det offentlige rum, hvor han blandt andet har været medarrangør af oplæsningsseancerne Power Poetisk Pow Wow i 2002 og konferencier ved litteraturscenen Spoken Word i 2004 på Roskilde Festival og desuden været involveret i mange flere litterære arrangementer og initiativer.