Tuesday the 24th of April 2007 / kl 19:00 / GRATIS entre
Tone (9K)
Ester Louder (kbh)
Periskop (8K)
Kiloton (9K)Så kan vi godt mørklægge resten af byen, for det er på Fryd det slår gnistrer og flimrer. 4 elektroniske en-mands projekter og et par vj’s kommer forbi, og det bør du også!

Københavnske Ester Louder sender os direkte ind i et forstyrret og forvrænget univers af syrede samples, ironisk sødme og historien om morfar. Det er verden og hverdagen sendt en tur gennem en skævt tænkende frøkens hjerne, vendt et par gange på vrangen, tilsat et lag af støj og til sidst udført på Keyboard.
Melodier som får dig til at føle du bevæger dig rundt i parfumeafdelingen af et velorganiseret stormagasin.. og så begynder du ane, at en oversminket ekspedient med udstående øjne hele tiden lurer to skridt bag dig.

Tones lyd er personlig og kontrastfyldt. Et møde mellem gentagne tromme programmeringer og lyde hentet fra omgivelserne. Skæve melodier sniger sig ind mellem rytmerne, og man føres konstant mod ukendte egne og stemninger.
Tones sang leder til tider tankerne hen på CocoRosies skæve særpræg og følelsen af næsten at komme for tæt på. En stemme der både er intens, nærmest manisk, tør og monoton. Mørk og hviskende, storladen svævende. Nogen gange taler de mange stemmer også med hinanden og væves sammen til et indtrængende mønster af modstridende følelser.

Periskop er endnu et projekt fra hyper-produktive Danny Kreutzfeldt, som både er mand for at levere hårdeste tekno og ambiente flyveture sammen med Kiloton i konstellationen Rumforskning. Med Periskop skal skal vi tilgengæld en tur ned i dybet, når mørk ambient møder dub i et klikkende og rungende lydunivers.

Kiloton bevæger sig mellem en venlig skandinavisk electronica-lyd og elementer af glitch, noise og lydkunst. Der høres også inspireration fra den dybe og minimale lyd i moderne ambient dub. Et nøje afmålt møde mellem det varme og det ikke helt ufarlige.

tjek dem ud alle sammen!

kiloton.dk, kreutzfeldt.dustopper.dk