Friday den 2 February 2018 / kl 20 00 / entre 60 kroner
Heimatt (CPH/NO)
Skoldhed koldsved (local)
Radiant Red (local)

Forsalgsbillet: Tryk her!
Facebook event: Tryk her!

HEIMATT

THE GREATEST TOUR 2018 Den 22. september udkommer Heimatt's andet album ”The Greatest Story” som opfølger pa? debutpladen ”With You I Will Dance All The Way Through The Night. I Will Tie Your Hands And Go Blind. If You Just Let Me.” der udkom i 2015, og som modtog pæne anmeldelser (5/6 Alt For Damerne, 4/6 Gaffa).

Siden 2014 har Magnus Grilstad under hans alias Heimatt udgivet en EP og et debutalbum, to udgivelser der har sendt den unge dansk/norske musiker og hans band pa? flere turneer i Danmark, en opvarmningstour for Rasmus Walter og længere turneer syd for grænsen, samt budt pa? massive festivalsomre som har sendt Heimatt forbi Roskilde Festival, SPOT Festival (2x), Reeperbahn Festival, Tallinn Music Week, SmukFest, Musik i Lejet, Trailerpark Festival og Danmarks Grimmeste m.fl

Helt fra start er det ga?et utrolig hurtigt for den unge Grilstad, fra den første øver med bandet til en booking pa? Roskilde Festival og en pladekontrakt med Playground Music var i hus, gik der 6 ma?neder. Efter to a?r med næsten 100 koncerter i ind- og udland var der brug for ro til at finde ud af hvilken retning projektet skulle tage, og der er da ogsa? sket meget rent musikalsk for den dansk/norske artist, hvor det før var den moderne indie/folk som Heimatt dyrkede, sa? har musikken nu bevæget sig over i en mere elektronisk og poppet retning, mens Heimatt har bibeholdt den store organiske lyd der har gjort ham og bandet til en festivaldarling.

Nu er Heimatt klar til at drage ud på sin første længere headlinertour når Magnus til februar tager landet rundt med sit 6-mand store band.

SKOLDHED KOLDSVED

Skoldved Koldsved er et nordjysk rockband, der spiller en mørk og eksperimental rock. Bandet blev dannet i 2017, og består af Kasper Westeraa (guitar, synth og vokal), Tommas Jørgensen (Bas, og vokal) og Morten Heegaard (trommer).

Gammel lyd på nye strenge?

SKOLDHED KOLDSVED opstår på ruinerne af det nu hedengangne ECHO LIPS. Vi nåede et musikalsk dødvande, hvor vi i alt for lang tid forsøgte at holde os oppe - for til sidst at erkende at en ny start var nødvendig. Derfor valgte vi i efteråret '16 at aflive ECHO LIPS med koldt blod! Vi havde opnået en del og var kommet vidt omkring på dét koncept vi i sin tid grundlagde bandet på, men vi ville ikke komme længere. Vi havde udviklet os fra et pop-rockband med strenge dogmer om sangstruktur og brugervenlighed til en larmende rock-trio uden hang til at lefle for radiovældet... Således fødtes SKOLDHED KOLDSVED.

En væsentlig ændring i forhold til ECHO LIPS er, at vi nu fuldt ud er dedikeret til dansksproget lyrik (hvilket har ligget latent hos os i årevis) - og det er en stor befrielse at udtrykke sig med den kraft, som det danske sprog kan rumme (hvis man bruger det ordentligt)! Derudover er forsangerrollen nu delt mellem guitarist Kasper Westeraa og bassist Tommas Jørgensen, hvilket giver det samlede udtryk en anden karakter, end vi er vante til.

Efter ECHO LIPS' død gik vi straks i gang med at skrive og indspille det, der skulle blive SKOLDHED KOLDSVEDs første EP ”VÅGNLØS”, der udkom d. 13/1 2017. Siden sidste EP (Vågnløs) har vi brugt en hel masse tid på at eksperimentere i studiet, med det formål at skabe et mørkt og stemningsmættet (men dog iørefaldende) udtryk på vores nye EP. Det synes vi selv er lykkes, og vi sætter en stor ære i at produktionerne er "økologiske"; det vil bl.a. sige, at der ikke er pyntet på trommelyden med Samples, og at vokalerne ikke er udsat for korrektion i mixet. Det er den menneskelige faktor, der gør musikken levende, og derfor er småfejl og skævheder ikke rettet... Det skal være ægte - ikke perfekt.

Processen her har været vores hidtil mest interessante hvad indspilning angår, og vi er her blevet endnu mere bevidste om vores lyd... Det hele startede med en stor diskussion i bandet, og endte med at vi fik forenet vores respektive kæpheste i en lyd, som vi er fuldstændigt enige om.

Dette har frigivet en masse kreativ energi, og har eksempelvis givet plads til mærkværdige indfald så som at implementere en improviseret solo på en overstyret, hjemmelavet elektrisk kazoo - hvilket kan lyde som et lytterovergreb med en svensk sækkepipe fra helvede. Dette til trods har vi lavet dette i first-take, og får en fremtrædende rolle i sangen Hjernevask, da det bidrager til den stemning, som vi ønsker at fremmane.

Den eksperimenterende tilgang til indspilningerne er relativt ny i vores sammenhæng, da vi før i tiden (læs Echo Lips-tiden) holdt meget fast i dogmer som at studieindspilningerne skulle afspejle en live-lyd så vidt muligt. Vi er heldigvis nået til den kollektive erkendelse, om at indspilningerne gerne må leve deres eget liv, så længe der er fokus på at skabe en stemning der passer til nummeret.

Radiant Red

”Hvor ord svigter, taler musikken” dette citat af H.C. Andersen beskriver de tanker vi, her i Radiant Red, har omkring den musik vi laver. Vi gør os alle tanker om livet og for os er musikken og vores tekster en mulighed for at udtrykke følelser og holdninger. Ord bliver mere udtryksfyldte når de kommer i form af musik og lyrik.

Radiant Red er en konstellation af fem unge gymnasiedrenge fra Aalborg, der til trods for at vi hver især repræsenterer forskellige musikgenrer, har igennem vores kærlighed til musik startet dette projekt sammen. Det faktum at vi alle fem repræsenterer forskellige genrer, gør at vores musik bliver et underfundigt ”joint venture” fuld af livsglæde, mod på tilværelsen, funky rytmer og sjælefulde leads.

For os i Radiant Red er det vigtigt at vi selv bliver rørt og får en ”good feeling” af vores musik. Musikken kan karakteriseres som funk, pop rock og soul. Musikken drager inspiration fra opstillinger som Ulige Numre, Bruno Mars, Toto og RHCP.