Facebook Event
Kom og fejr byens mest aktive øvelokale! Genrepræferencer er underordnet, hvis du kan lide musik er der noget for dig!
Sidst vi havde nær så mange bands på en dag kostede det 6,25 kr pr band. Det var for dyrt så denne gang koster det 0.00kr, og varer dobbelt så mange dage. Ja gratis rock til dit ansigt og billig øl i baren.
Lineupen er som følger.
Mads Høgsted:
Crooneren Mads Høgsted fængsler lytteren med en lige så tungsindig som længselsfuld stemme, der formidler et befarent tekstunivers om livets tvetydighed. Med sin guitar skaber singer-songwriter-artisten en musikalsk rejse af uforudsigelige harmonier og akkorder, som blot løfter den sceniske vokals eftertænksomme fortællinger.
Med referencer til den britiske folkemusik-scene i 70'erne, formår Mads Høgsted endnu at nuancere sit lydbillede. Hans toneangivende anslag vækker genlyd i akustisk punk, og det dybe stemmeleje navigerer tankerne mod John Cale, Dean Martin og endvidere Mark Hollis og John Martyn .
For Mads Høgsted er historien og musikken én ligeværdig oplevelse, som publikum kan opleve live — og dernæst genopleve for blot at opdage nye nuancer i skildringen af hans omverden.
Far:
Far er harmonikasanger med band.
Far er for de forrykte. Mennesket på bunden. Mennesket med ar på sjælen. Far synger og spiller for deres stemmer. Gennem sorte sømandsviser og punkede folkemusik-numre, med inspiration fra nær og fjern, spiller Far og bandet energiske og opløftende hymner på harmonika, klaver, bas og trommer. På trods af at det lyriske univers kan virke håbløst og febrilsk, så er det også lyden af et lys ude i fremtiden.
Going Native:
Going Native er en instrumental trio med Guitar, Bas og Trommer. Musikken tager afsæt i forskellige dyr og udforsker følelser og stemninger med inspiration fra naturen. Tilgangen er legende og med klare referencer til genrer som Jazz, Blues, Funk og Rock.
Ofte bliver faste former brudt med improvisation og en fri tilgang til at følge ukendte veje i dyrenes temaer.
Beachprey:
Beachprey er en trio, der består af sanger og guitarist Magnus Carlsen, bassist Jesper Yssing og trommeslager Steffen Fog. Trioens inspirationskilder lader sig ikke entydigt definere, og rigid fokusering på genre forkastes til fordel for idéen om et punkt, hvor det musikalske går op i en højere enhed. Skal vi alligevel proppe de tre musikere ned i en kasse, er det postpunkens rå energi, der udstikker retningen. Teksternes udgangspunkt er menneskets erfaring af mangfoldighed, lyst, afmagt og modernitet. Dette destilleres ned til en koncertoplevelse hvor fart, nysgerrighed og menneskets paradoksale erfaringer udgør tyngdepunktet.
Arris:
Arris exists on the sharp-edged meeting point of melody and metal. Arris combines these elements into the sound of heavy, moshpit-able breakdowns, and melodic, sing-along choruses. Arris draws inspiration from many different sub-genres of metal, expanding from prog a la Tesseract and Dream Theater, to the groovy pop sound of Sleep Token and the melodies of Leprous.
Sigurvin Sigurdsson:
Sigurvin Sigurdsson med sit første og eneste liveshow i år. Saxogades ældste huslejebetaler, kom som du plejer.
Christina Momme:
Christina Momme medbringer til dette års saxo-fest en poetisk fortælling der folder sig ud i flere akter og medier.
Dette er skabt af inspiration til den kommende ambient folk udgivelse “Poetiske Momenter”,
der er skabt i samarbejde med Markus Bak.
Skimmel:
Skimmel er et audiopoetisk samarbejde mellem Steffen Fog og Jonas Orlowitz. Til festivalen repræsenteret ved Steffen Fog. Musikken, fra albummet Netop Dette, Netop Udfoldet, bevæger sig mellem improvisationer, field recordings og lydcollager, der er klippet sammen og fra hinanden i overensstemmelse med lyrikken. Live antager musikken en anden karakter, der ikke nødvendigvis følger samme mønstre som albummet.
Teksterne kredser om vilkår, mennesket altid er indlejret i. Især naturen, fremmedgørelse og melankoli er centrale temaer. Sproget er messende, hakkende og undersøgende, hvor fokus er det frigørende og legende, der lurer under den sproglige overflade.
Bo (feat. FAR)
Fysiske Kærlighedsdigte er en ode til fysikkens finurlige verden og det knuste hjerte. Far og Bosse leverer musikalsk akkompagnement til Bo's digtoplæsning.
Jonas Ringved:
Jonas Ringtved er en gammel mand i en "ung" krop. Sådan har det altid været. Efter at have være fanget i hård ungdom med vold og stoffer står han nu stærkere. Nu med noget på hjertet vil han underholde og lærer andre af sine fejl.
The Devil’s Tiny Chains:
Bag den hæse stemme og de melankolske sydstatsmelodier gemmer sig en mand ved navn Rune Dollerup Larsen. Med sin baggrund som bassist i det endnu blomstrende “Columbian Neckties” og ikke mindst leadsanger samt guitarist i “Rune and The Brakemen” har Rune efterhånden berørt både mange roller og genrer indenfor musikken.
“The Devil’s Tiny Chains” er på sin vis en genreløs størrelse, som tager udgangspunkt i undtagelsen frem for reglen. Dette skaber et musisk rum uden begrænsninger og dermed endeløse muligheder, som stadig er omridset af sit helt eget genkendelige udtryk.
Fox Paloma:
Som en form for overnaturligt væsen er denne trio dukket op af ingenting i Danmarks tågefyldte nordlige region. Fox Paloma bringer den originale beatlyd, som havde de aldrig lavet andet, og hvis de ikke får dig op at ringe, så lyt til dem igen!
The Underground Beat Brigade:
The Underground Beat Brigade er et musikalsk projekt, der har base i Saxogades kælder. Musikken er vintage-Beat-pop inspireret, med en smule blues oveni, kombineret med de lidt blødere og finpudsede tider vi alle lever i, så har vi en stor skål blandede bolsjer, lige til at nyde.
Stöj Snak:
Stöj Snak er en ScreamerSongwriter-kvartet fra Aalborg, som leverer spillemandspunket folk tilsat en god portion skramlet gademusikantsattitude og masser på hjertet.
Lige dele Dylan, Dissing og Napalm Death er kogt ned til en folkpunk-sovs leveret med nerve og melodisk overskud af den veloplagte skriger-skjald og hans gøgler-entourage - komplet med akustisk guitar, vaskebræt, kontrabas og stage diving.
Majkystar:
Majkystar er Majken Lex’s soloprojekt. Førhen har hun spillet i punkbandet ’Nitty Gritty’, det psykedeliske rock-projekt ’Queen Acid’ og senest i bandet ’SKRÅT OP’. Med soloprojektet drejer hun dog sit musikalske virke væk fra det punk-rockede og politiske over i et atmosfærisk crooner-univers, hvor kærlighed, eksistens og følelser flyder frit. Om projektet siger hun selv:
”Jeg har altid forsøgt at undgå, at skrive kærlighedssange, altid græmmet mig lidt ved at skulle dvæle ved det smukke og det, der er sårbart – måske fordi jeg har haft en tilbøjelighed til at tænke, at det ville blive en omgang pladder. Men det er full-on det, jeg dykker ned i med mit projekt, Majkystar – det sårbare, det smukke. Men også det grimme har en plads. Det er kontrasten mellem de to – det smukke og det grimme – det, som opstår, når de spejler sig i hinanden, der gør det muligt at se dem særligt tydeligt.”
Skråt op:
Anna og Lotte-rock
Danske Spor:
I skovbrynet udenfor Aalborg holder Danske Spor græsset tørt med hypnotisk sommervarm drømmefolk. Som en del af det voksende musikmiljø i Nordjyllands hovedstad, er Danske Spor er et nyt kapitel i den danske syrekanon. Med kærlighed til bands som De fortabte Spillemænd, Janus og Venner og Alrune Rod, ligger Danske spor sig som soundtrack til en genvunden drøm om Det Ny Samfund og den frie kærlighed. Men bag det musikalske fredsommelige ydre, banker et indebrændt lyrisk paranoia.