Thursday the 4th of November 2021 / kl 19:30 / entre 50 DKK
1000Fryd i Brønderslev Part 1
Daniel Jul (Brønderslev)
Astma (Aalborg)
Far (Aalborg)


***FOREGÅR I DEN RUNDE PAVILLION I BRØNDERSLEV***

Facebook Event
Pre-sale ticket

1000Fryd præsenterer:
DANIEL JUL:


ASTMA:


FAR:
Lyd kommer

BIO:
DANIEL JUL:
Siden barnsben har Daniel Jul med akustisk guitar og sang optrådt og gennem tiden stået på scener over det meste af landet. Med debut-Ep’en ”Agenda” i 2019 blev dørene sparket ind til dansk radio, hvor flere sange bl.a. fik tid i æteren hos de landsdækkende P4 og P5 og kastede fin omtale af sig. Med tydelige referencer til den håndspillede og traditionelle danske rock/pop med afstikkere til folk-genren, har Daniel Jul formået at skabe et ærligt og nærværende udtryk gennem sine tekster og musik. 

Selvom Daniel Jul blot befinder sig i 20’erne må hans sjæl synes at være mindst dobbelt så gammel, da teksterne ofte er dybsindige og kredser om livets skrøbelige facetter, med en nerve som man sjældent ser hos så ung en artist. Som inkarneret nordjyde er Daniel Jul nede på jorden og omfavner sit publikum med jysk humor, indlevende anekdoter og stof til eftertanke. 

Daniel Jul er aktuel med sit nye album ”Langt Fra København”. Albummet gemmer på en stor hjemstavnsberetning fra Nordjylland, med sange som hylder provinsbyen Brønderslev, hvor Daniel Jul er vokset op, samt Aalborg og andre steder, der har været med til at forme sangskriveren. De små byer i Nordjylland har fået en særlig plads på albummet, hvor omdrejningspunktet er et liv geografisk langt fra indre København, hvor mange af tidens trend starter længe før, de opstår i en by som eksempelvis Brønderslev. Sangene på pladen er nostalgiske, drømmende og eftertænksomme, og bevæger sig musikalsk også en anden retning end netop tidens trend med et blik for den traditionelle danske sangskrivning og håndspillet musik.


ASTMA:
Med ASTMAs fortællinger fra hjertet bringer hun sine lyttere ind i et tryllebindende univers.
Musisk undersøger ASTMA grænsefladen mellem pop og klassisk med inspiration fra avantgardens- og neoklassicismens verden. Melodiske, klassiske og stringente klaverkompositioner fusioneres med en alternativ, luftig vokal, som formidler de dansksprogede tekster. Bag projektet ASTMA er sanger, pianist og cellist Astrid Matthesen, som live præsenteres i duoform med selskab fra Mads Lang på lapsteel og kontrabas. ASTMA er indgået i et samarbejde med Marí, som d. 26. marts 2021 kulminerede i en split-EP-udgivelse. ASTMAs debutsingle udkom 12. marts 2021 i forbindelse med dette projekt.

FAR:
Far er harmonikasanger. Far er for de forrykte. Mennesket på bunden. Mennesket med ar på sjælen. Mennesket med et levet liv. Far synger og spiller for deres stemmer. Gennem sorte sømandsviser og punkede folkemusiknumre, spiller powertrioen energisk og opløftende smadder på harmonika, bas og trommer.